Ciasto z masą krówkową
Pyszności w Soleil !
Soleil to nie tylko ekskluzywne i oryginalne wnętrza, wyjątkowa muzyka sącząca się z sound system czy wspaniała atmosfera „domowego ogniska”. Soleil to również przepyszne śniadania i desery, które serwowane są Gościom każdego ranka. Wszystkie dania i desery przygotowane są bezpośrednio przez personel ze świeżych i ogólnie dostępnych produktów, dlatego każdy z Was może wykonać je również w domu 😉
Jedno z najbardziej lubianych ciast serwowanych w Soleil to ciasto z masą krówkową. Na prawdę proste i wychodzi każdemu 😉
Składniki potrzebne do ciasta:
* budyń
* 1 puszka masy krówkowej
* 4/5 paczek herbatników (potrzebujemy ok.400 g)
* bita śmietana
* kakao lub tarta czekolada do dekoracji
Przygotowanie:
Przede wszystkim potrzebujemy blaszki w której wykonamy ciasto (wykładamy ją papierem, aby ciasto wygodniej było wyjąć z formy). W oddzielnych naczyniach przygotowujemy budyń i bitą śmietanę według wskazówek zawartych na opakowaniach. Czas przygotowania ciasta to około 20-30 min. Kolejność układania warstw: 1. herbatniki, 2. budyń, 3. herbatniki, 4. masa krówkowa, 5. herbatniki, 6. budyń, 7. masa krówkowa, 8. bita śmietana. Całość posypujemy kakaem bądź czekoladą i gotowe !
Ciasto wstawiamy do lodówki, aby się schłodziło i można próbować ! 😉